Het is bijna zover!
Door: mariusenwendela
Blijf op de hoogte en volg Marius en Wendela
04 April 2012 | Nederland, Utrecht
Nog zo'n 20 uurtjes en dan is het zover. Nog één nachtje slapen en dan begint ons grote avontuur...
De komende maanden zullen wij een fantastische reis gaan maken: een Grote Azië Trip, van Kirgizië tot Cambodja!
In Kirgizië en Cambodja zullen wij vrijwilligerswerk gaan doen. In Kirgizië zal dit vrijwilligerswerk plaatsvinden op een lokaal taalinstituut in de hoofdstad van dit bijzondere land, Bishkek. Gedurende twee maanden zullen wij Engelse lessen verzorgen voor middelbare scholieren. In Cambodja daarentegen, zal de groep scholieren uit kleine kinderen bestaan, van de hele kleintjes van een jaar of vier/vijf, tot beginnende pubers. Beide bijzondere projecten, aangezien beide landen een heftige historie met zich meedragen. Waar het in Kirgizië nog steeds niet altijd even rustig is en men bang is voor fanatieke Islamitische groeperingen, heeft de Rode Khmer er in Cambodja voor gezorgd dat mensen jarenlang geen onderwijs hebben kunnen volgen.
De reis van Kirgizië naar Cambodja zal net zo bijzonder zijn (althans, dat hopen we ;)): via India, Nepal en China (totaal ook drie maanden).
Kortom: we gaan 6 fantastische maanden tegemoet!
Benieuwd naar onze ervaringen met 'plov' (schapenvet) en andere Kirgizische lekkernijen, het leven in een land dat voor 90% uit bergen bestaat, het lesgeven aan kinderen die leren paardrijden voordat zij leren lopen? Wil jij weten hoe snel wij gewend zullen zijn aan de bodemloze wodka-flessen en hoe het wonen bij mensen die Islamitisch zijn, er Chinees uitzien en Russisch spreken, bevalt? Nieuwsgierig hoe deze voormalige Soviet-staat zich ontwikkeld heeft sinds haar onafhankelijkheid in 1991? Of gewoon überhaupt geïnteresseerd in de belevingen van twee idealistische Nederlanders in een land waar je nog nooit eerder van gehoord had?
Volg dan onze blog, deel ons avontuur en laat eens een berichtje achter ;)...
Hopelijk tot gauw!
Marius en Wendela
04 April 2012 - 06:17
Babet:
Mooi geschreven ;).
Een hele goede reis! Geniet :-D -
04 April 2012 - 06:47
Babs:
Ik wil jullie veel plezier, geluk en succes wensen!! Tot over een half jaar! ;-) Liefs,xx -
04 April 2012 - 06:51
Loes:
Ik ga jullie avonturen zeker volgen, heel veel plezier!!! :) -
04 April 2012 - 07:51
Patricia:
Een hele goede reis! Ben benieuwd naar jullie verhalen en foto's :) Geniet ervan!
Xx -
04 April 2012 - 08:15
Eva:
BON VOYAGE!!!! -
04 April 2012 - 08:39
Moeders:
Een top reis en top ervaring gaat dit voor jullie worden! Gelukkig zie ik jullie straks nog voor het echte vertrek. -
04 April 2012 - 09:15
Marlin:
Ik ga jullie zeker volgen :) goede vlucht vanavond en heel veel plezier! xx
04 April 2012 - 10:51
Papa Stefan:
dit blog ziet er heel professioneel uit.
Straks kom ik jullie uitzwaaien maar ik mis jullie nu al!
04 April 2012 - 12:50
Imke:
Ik ben nu al fan! ;)
Ik wens jullie een hele goede reis!
Liefs Imke -
04 April 2012 - 19:31
Frank Van Mama:
Leuk jullie uitgezwaaid te mogen hebben. Wij hebben net bij de Mac gegeten terwijl jullie je gaan voorbereiden op schapevet en geitenballen, ha, ha, ha..... -
04 April 2012 - 19:40
Tirza:
Jullie zitten nu in de lucht! Wij weer in het Friese met regen en wind ;). Nogmaals een geweldige reis toegewenst en wat heerlijk voor ons dat we via deze blog met jullie mee mogen reizen. Enjoy!
Liefs,
Tirza -
04 April 2012 - 21:09
Carla En Jesse:
Wij gaan jullie zeker volgen! Goede reis en veel plezier samen! X -
06 April 2012 - 10:18
Heit En Mem :
Fijn dat jullie goed zijn "geland". Nu nog even goed "aarden" en dan volop genieten van jullie avontuur.
06 April 2012 - 13:59
Arjenne:
Ik ga jullie volgen :-)
kus Arjenne -
09 April 2012 - 17:49
Mama:
Jullie zijn al een paar dagen weg en ik ben zooooooooooo benieuwd hoe het jullie daar bevalt!?!? XX